Senna - filmbemutatás
2013. július 31. írta: Tibi5000

Senna - filmbemutatás

   Az F1 egyik, sőt, a legjobb játékosáról szól a film története, Ayrton Sennáról. 1984-től, haláláig mutatja be a film Senna gondolkodásmódját, életét, a testi-lelki küzdelmét ellenfelei ellen.. Én úgy gondolom, mindenképpen megéri megnézni, ha kíváncsiak vagyunk erre a legendás F1-es versenyzőre.

   Ugyan nincsen leszinkronizálva, és nem úgy kell elképzelni, mint egy filmet, amit színészek játsszanak, ez inkább egy dokumentumfilmre hasonlít. Többek között mesél róla Alain Prost, Jackie Stewart, Nelson Piquet, vagy Nigel Manssel. Ettől eltekintve persze láthatunk archív felvételeket is, ahol Ő az igazi főszereplő.

   A Senna-család segítségével készült alkotás Asif Kapadia, rendező által kelt el, akit ismerhetünk a Kínzó látomás, vagy éppen a Szuperzsaru című filmből. Most egy másik oldalát mutatja meg, mert ez igazi csemege a F1 szurkolóinak, attól eltekintve, hogy éppen szurkolt e neki, vagy nem?

  

  Díjat is nyert, a BAFTA-díjat kétszer ítélték oda nekik, a három jelölésből. Elnyerte a legjobb vágás, és a legjobb dokumentumfilm kategóriát, jelölték a legjobb brit film kategóriában is, de ott alul maradt. Az IMDb-n 8,5.-ös értékelést kapott, ami nagyon jó adatnak számít.

Senna (2010) Poster

L

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr565435899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása