Honvéd-Ferencváros 2:3
2014. november 07. írta: Tibi5000

Honvéd-Ferencváros 2:3

A magyar labdarúgó bajnokság tizenegyedik fordulójában már a Honvéd-Ferencváros rangadó előtt is lehetett sejteni, hogy nem akármilyen mérkőzésnek nézünk elébe, de ez még talán a várakozásinkat is felülmúlta: a zöld-fehérek egy fordulatos és izgalmas mérkőzésen 2:3 arányban nyertek a Budapest Honvéd vendégeként. 

Thomas Doll csapata tehát boldogan mehetett az öltözőbe, hiszen Ferencváros így, Ferencváros úgy, a kispestiek otthonában mégis jól megizzadtak. Az első félidő még viszonylag "kedvesen" zajlott le a csapatok közt, Böde mutatkozott meg egyszer-egyszer, de a Honvéd kapusának, Kemenes Szabolcsnak mindig sikerült védenie.

Aztán a Honvéd kapott egy büntetőt, amit értékesíteni is tudott, így vezettek a hazaiak. A mérkőzést egyébként a Duna TV közvetítette, "hiszen ilyen fontos rangadó sem lesz egyhamar."

A bekapott büntető után a Fradi láthatóan sokkal többet támadott, mint ellenfele, de az első félidő végéig ezekből a helyzetekből egyet sem tudott értékesíteni. A félidőben az állás tehát 1:0 volt.

 

Követlenül a második félidő kezdete után nem sokkal két gólt is rúgott a Ferencváros, és mindkettőben nagy szerepe volt a Gyömbér Gábor helyére beállított Roland Lamahotnak. Az egyik gólt Böde Dániel, a másikat Benjamin Lauth szerezte meg.

De ezzel még koránt sem volt még vége az izgalmaknak. Nem sokáig tartott azonban a Fradisták öröme, egy újabb büntetőt értékesített a Honvéd, így az állás újból döntetlen volt.

És ha még nem lett volna elég a büntetőkből, a Ferencváros utolsó gólját is tizenegyespárbajból szerezte, így ezt a meccset néhány gól kivételével csak büntetőkkel döntötték el. 

„Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. A második félidő első öt percében elszalasztottuk annak a lehetőségét, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyon sokat tettünk ezért, 2–2 után is ez volt a célunk. Domináltunk, erőszakosak voltunk, de sajnos az előretolt védekezésbe belefáradtunk és nem voltak olyan változtatási lehetőségeink a kispadon, amelyek a Ferencvárosnak igen. Több volt ebben a meccsben" - mondta Csábi József, a Budapest Honvéd edzője a Magyar Televíziónak.

 

Kép: Nemzeti Sport Online

Videó: MLSZ TV (youtube)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr356877111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása