Van Gaal a Bayern-hez hasonlította csapatát
2014. november 02. írta: Tibi5000

Van Gaal a Bayern-hez hasonlította csapatát

Tudjuk, hogy egy edző mindig a saját csapatával a legelégedettebb, akkor is, ha azért küzdenek, hogy megnyerjék a bajnokságot, és akkor is, amikor éppen hogy a középmezőnyben vannak. Én tisztelem és elismerem Louis Van Gaal munkásságát, de picit túlzásnak tartom, hogy mostanában igencsak zötykölődő csapatát, a holland mester nemrégiben azt mondta, hogy míg Németországban a Bayern München a legjobb csapat, Angliában a Manchester az. 

Főleg azt nézve, hogy a tabella 8. fokán találhatóak a vörös ördögök, eléggé túlzó kijelentés volt ez Van Gaal-tól. 

 „Továbbra sincs egy szinten a két klub. Külföldön több a rajongónk, és a médiában is több követőnk van. Ahogy Németországban a Bayern München, Spanyolországban a Real Madrid vagy a Barcelona a legnagyobb klub, úgy Angliában a miénk az. A Citynek sokáig tart majd, mire eléri ezt a szintet."

Míg a City-t döfködi, csak rá kell pillantani a tabellára, és a kékek bizony benne sokkal előrébb szerepelnek, mint a MU, igaz, csak négy pont a különbség.

A félreértéseket elkerülve, én egyáltalán nem tartom rossz csapatnak a Van Gaal vezette United-ot, de tény, hogy ebbe a szezonba nem fogták meg a fonalat, a mutatójuk 3-4-2, de azt nézve, hogy a vörös ördögöket megelőzi a Southampton és a Swansea is, igazán kijelenthető, hogy rossz formában vannak. 

 

Fotó: Action Images

„Természetesen mi vagyunk az aktuális bajnokok, és otthon játszunk. Biztos vagyok benne, hogy remek hangulat lesz. Ezen a találkozón csak a három pont megszerzése a lényeg. Jelenleg erre van szükségünk, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat. Nem veszíthetünk pontokat, akkor a Chelsea még nagyobb előnybe kerül" - mondta Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere. 

És hogy ennek mi az apropója? Manchesteri rangadó van kilátásban, a City és az United ma 14:30-kor kezdődik, szóval lassacskán két óra múlva a popcornt és a TV távirányítóját érdemes magunkhoz venni. 

A bajnokságot jelenleg a Chelsea vezeti 26 ponttal, úgy, hogy 10 mérkőzésből még nem is volt veresége. Aztán itt egy nagy meglepetés, a Southampton a második helyet bitorolja a ranglistán, 4 ponttal lemaradva az első helyzettől.

Harmadik pozícióban a már említett City, aki ha megnyeri a mai meccset, nem tud előrébb ugrani, viszont megőrizheti fontos, és igazán jó harmadik helyét. 

Ha a Manchester United diadalmaskodik a mérkőzés folyamán, több helyet is előre ugorhat főleg akkor, ha a Liverpool vagy/és a Swansea vereséget szenved. 

14:30: Manchester City - Manchester United (tv: DIGI Sport1)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr986856371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása