Nem lesz stadionbezárás a finnek ellen!
2014. november 02. írta: Tibi5000

Nem lesz stadionbezárás a finnek ellen!

Hála istennek, nem ismétlődik meg s 2013-as zárt kapus mérkőzés a románok ellen, amikor is egyedül Knézy Jenő kommentátor szurkolt a magyar csapatnak a hazai pályán. Mind a nézők, mind a magyar játékosok látták, hogy borzalmas volt így futballozni, és meg is "lett" ennek a gyümölcse.

Az Európai Labdarúgó-Szövetség sok nap gondolkodás után nemrégiben eldöntötte, hogy mindkét csapat ugyanazt a büntetést kapja, miután Dárdai Pál bemutatkozó mérkőzésén, a legutóbbi román-magyar rangadó előtt/közben/utána is feltűnt egy-egy vérző orr, és a meccsen petárdákból, székdobálásokból sem volt hiány.

A büntetés pedig nem más, mint a stadion egyik szektorának a bezárása, illetve nem kevés pénzbírság. A Blikk szavazásán 44% tette le arra a voksát, hogy felháborítónak találja azt, hogy a magyarok és a románok is ugyanazt a büntetést kapták, 31% úgy gondolja, hogy igenis, a rasszista szurkolókat büntetni kell, míg 22% úgy gondolja, örüljön a magyar csapat, hogy ennyivel megúszta.

A szavazás állása 2014. november 2.-ra vonatkozik.

Ami tehát azt jelenti, hogy mi 2500 szurkolóval kevesebbet engedhetünk be a stadionba a finnek ellen, míg a románknak szintén szektort kell zárniuk az északírek ellen, illetve magyar forintba átszámítva 10 milliót is ki kell perkálniuk.

A magyarok a román bírságnál egy kicsivel kevesebbet kaptak, de mindkettejük pénzbüntetése kilenc millió forint felett van. 

„A feröeriek elleni siker után odahaza biztosan megverjük a finneket, igaz, ehhez kellenek majd a szurkolóink is" - utalta arra Dárdai Pál 38 éves ideiglenes szövetségi kapitány, hogy a szurkolóknak nem a bírsággal kell foglalkozniuk, hanem teljes erőbedobással a mérkőzésre kell összpontosítani. 

Képek: Blikk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr926856109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása