Fél a Cliftonville a Lokitól
2014. július 15. írta: Tibi5000

Fél a Cliftonville a Lokitól

A Cliftonville edzője, Tommy Breslin szerint a DVSC egy igazi sztárcsapat, illetve szerinte a magyar futball minősége egyre csak nő és nő, sőt, az edző azt is mondta, hogy a Loki jobb, mint a Cliftonville. No, persze ez nem meglepő, de jó ezt hallani. :)

Mint már beszéltünk róla, az este fogja megkezdeni a Debrecen a BL selejtezőt, az északír Cliftonville ellen fog játszani 20:45-ös kezdéssel.

– Hatalmas teszt lesz számunkra a meccs. A Debrecen kvalitásaival és tapasztalatával mindenki tisztában lehet. Rendszeres résztvevői a nemzetközi kupasorozatoknak, és egyszer már a BL csoportköréig is eljutottak. Nemrégiben a Lyont győzték le felkészülési meccsen, ez is mutatja, milyen erős riválisra kell felkészülni. Hét magyar válogatott játékosuk van és néhány délszláv is, emellett új stadionba költöztek, így nyilván nagyon motiváltak, hogy messzire jussanak a sorozatban. Megpróbáltunk videófelvételeket beszerezni róluk, de azért annyira nagyon sok információnk nincsen. Jobb, gyorsabb, képzettebb játékosaik vannak, mint nekünk, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy felvegyük a kesztyűt. A Debrecen egy igazi topcsapat, a magyar futball pedig felszálló ágban van, de azon leszünk, hogy szervezettek legyünk és annyi problémát okozzunk nekik, amennyit csak lehet. Úgy gondolom, megvannak azok a játékosaink, akik a kapu előtt veszélyt tudnak okozni, és remélhetőleg be is lőjük majd a helyzeteinket - mondta Breslin a News Letter nevű lapnak.

A Ross County együtteséhez igazolt a Cliftonville egykori legjobb játékosa, Liam Boyce, a csapat azonban még nem tudja, hogy fogja pótolni majd ezt a hiányt.

– A legtöbb információt próbáltuk begyűjteni ellenfelünkről, felvételről megtekintettünk egy-két meccsüket, és egy összefoglalót levetítettünk a játékosoknak is. Emellett Belfastban élő magyarok is sok információval szolgáltak nekünk a Cliftonville-ről. Ezek alapján kiderült, hogy rendkívül harcos csapat, nagyon elszántan, lelkesen futballoznak és rengeteget futnak a mérkőzéseken. Műfüves pályájuk van, amin hétfőn délután mi is edzettünk, így megtapasztalhattuk, milyen rajta játszani. Kisebb, mint a hivatalos UEFA-méret, elég keskeny. Hatezer férőhelyes a stadion, nem tudni, mennyien látogatnak ki, de a hazaiak bizonyára megpróbálnak jó hangulatot teremteni, viszont nekünk nagyon higgadtan, nyugodtan kell futballoznunk. Gólt, gólokat szeretnénk lőni, bízom benne, sikerülni is fog. Alkalmazkodnunk kell a talajhoz, reméljük, esni fog majd egy kicsit az eső, mert akkor kicsit jobb lesz a műfű, ellenkező esetben nagyon száraz, jobban fogja a labdát, nem olyan gyors a játék, pedig nekünk inkább ez kedvezne - mondta Kondás Elemér, a Debreceni VSC edzője a dvsc.hu-nak. 

Mindenesetre nagyon reménykedem benne, hogy nagy fölénnyel fogjuk megverni az északír csapatot, tehát ne feledjétek, 20:45-kor kapcsoljatok az M2-re, és szurkoljatok a magyar csapatnak! 

Csütörtökön egyébként a második helyezett Győr játszik EL selejtezőt.

Kép: csakfoci.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr76511451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása