Dárdai távozik a válogatott éléről!
2015. július 20. írta: Tibi5000

Dárdai távozik a válogatott éléről!

Egy nagyon meglepő döntés született néhány órával ezelőtt az MLSZ részéről, akik hivatalosan is bejelentették, a magyar válogatott további mérkőzéseinél már nem Dárdai Palit láthatjuk edzői szerepben, hanem Bernd Storck-ot. A Magyar Labdarúgó Szövetség hétvégén tartott egy rendkívül ülést és jutottak erre a döntésre: no, nem mintha nagy választásuk lett volna, hisz a Hertha BSC a sikeres szereplésük miatt nem engedik, hogy Dárdai a németeknél legyen edző és a magyaroknál szövetségi kapitány, egyszerre.

Addig húzták a dolgot, ameddig csak lehetett, 2014 szeptemberében két hónapra,ezután pedig megengedték neki, hogy az egész selejtezősorozatban részt vegyen, ez azonban most megváltozott.

„Elfogadom és tiszteletben tartom a Hertha döntését. Jó, hogy már most világosan látunk ebben a dologban. Az előttünk álló bajnoki szezonban jó teljesítményt várok a csapatomtól, ehhez szükségem lesz minden energiára. Azt mindig kiemeltem, hogy magyar szívem van. Otthon mindenki tudja, hogy mennyire szeretem a hazámat, és mennyire fontos volt számomra, hogy segítsem a magyar válogatottat. Ez sikerült, a válogatott a helyes úton jár, ismét büszke lehet a nemzeti csapatra az ország. Az általunk felépített szerkezet működőképes, még a jövőben is. Ezért nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk. Biztos vagyok abban, hogy a csapat megy tovább ezen az úton, és nélkülem is teljesíti az utolsó lépést. Meg vagyok győződve arról, hogy Magyarország eléri a célját, és kijut az Európa-bajnokságra" - mondta el Dárdai Pál, aki miatt ez az egész herce-hurca van, de dönteni neki sem lehet.

Michael Preetz, a német együttes sportigazgatója szerint azért nem működik ez a "kettős élet", mert a Hertha munkaköri feladatai teljes koncentrációt és odafigyelést igényelhetnek.

Csányi Sándor elmondta, az MLSZ tudomásul veszi a másik csapat döntését majd hozzátette, nincs értelme a jogászkodásnak, mivel egy esetleges per nem oldaná meg az őszi kapitánykérdést. 

Azon kívül, hogy már fél évvel ezelőtt is kérdéses volt, mi lesz Dárdai sorsa, akit sokak a magyar futball megváltójának tartanak, de mindenesetre megszámlálhatatlan sportszerető embert lepett meg, hogy nem folytatja a válogatottnál.

Egyrészt, mert borzasztóan ritka, hogy mind az emberek, mind a játékosok nagyon kedvelik a kinevezett kapitányt, másrészt meg mert ő maga is sokszor hangsúlyozta, hogy nagyon szeret a magyar csapatnál edzősködni.

Az MLSZ elnöksége megköszöni a német klubnak, hogy egy számunkra nehéz időszakban hozzájárult Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásához. Úgy tűnik, most ők szorulnak a mi sportszerű hozzáállásunkra, ami az elmúlt szűk egy év eseményei alapján kötelességünk. Külön köszönet illeti a fiatal kapitányt, aki dupla terhelés mellett is versenyben tartotta a magyar válogatottat, és reményt adott a magyar szurkolóknak” - tette még hozzá Csányi.

2013-tól három kapitányt is elfogyasztott a csapat, nevezetesen Csábit, Pintért és Dárdait, kérdéses, hogy a német Bernd Storck is erre a sorsra jut-e? A selejtezősorozatban egyébként a harmadik helyen állunk tizenegy ponttal, szeptemberben pedig Romániával, Észak-Írországgal és Feröerrel fogunk majd összecsapni.

Nem lesz könnyű dolgunk. Főleg Dárdai nélkül. Én mindenesetre sok sikert kívánok neki a német csapatnál, mert ez nem egészben az ő döntése volt és ha az övé lett volna, akkor is teljesen érthető lenne, továbbá szintén sok sikert kívánok Bernd Strock-nak is, valószínűleg sok ostorozást fog kapni az elkövetkezendőkben néhány szurkolótól, de ezt én inkább, teljesen láthatatlanban nem tenném meg. 

Fotó: mlsz.hu

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr267642340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.07.21. 11:27:27

Ne fárassz. Csak a magyar politikusok képesek 5-10 állásra, akarom írni 5-10 helyről pénzt felvenni. Természetesen fogalmam sincs mennyit kell dolgozni egy élbajnokság csapatánál, de simán el tudom képzelni hogy még főállásban is sok, nem hogy mellette még mást is csináljon. A Herta marha rendes volt amikor átengedte Dárdait, meg persze nekik is jó volt. Eleinte. Aztán amikor kénytelenek voltak a nagy csapathoz kinevezni már valószínűleg nyűg volt, de engedték nyárig hogy alakul mind a Herta, mind a válogatott sorsa. Tegyük fel Dárdaival kijutunk az EB -re, akkor gondolom azt szerette volna a MLSZ hogy az EB végéig ő maradjon a kapitány. Valahol határt kellett húzni, erre a legalkalmasabb a szezon kezdete előtt volt. Az meg a magyar edzői kar szégyene, hogy egy gazdasági kivándorlóval (és ezt pozitív értelemben írtam) hogy teljesített a válogatott, míg a tősgyökeres magyarokkal hogy. Nem tudnék egy magyar edzőt megnevezni akire rá lehetne bízni a válogatottat a siker reményében. igaz magyar edzőt sem sokat tudnék megnevezni. Itt tartunk.

Leone_510 2015.07.21. 12:12:23

amíg a 30 éve a válagatott körül legyeskedő alakok nem tünnek el,addig nem fog semmi gyökeresen megváltozni, beleértve gyermekkorom kedvencét Nyilasit is, csak ezekhez a szent tehenekhez nem mer senki nyúlni mert a fociban akirály még nem meztelen, ez a Szabics is megjelent a zavarosban halászni, semmi jót nem várok szokás szerint klubszinten és a válogatottnak is bukta lesz
süti beállítások módosítása