A világ legismertebb kártyajátéka, avagy a póker varázsa
2014. október 31. írta: Tibi5000

A világ legismertebb kártyajátéka, avagy a póker varázsa

Magyarországon is ismert, de az egész világon különösen elterjedt sport a póker. Gondolkodás, taktika, szerencse: ha ezek a tulajdonságok meg vannak neked, te lehetsz a következő pókerzseni. 

Kevesen gondolják, de dollármilliókat lehet szakítani egy-egy pókeres versenyen, mind élőben, mind online szeretnéd azt. És máris elérkeztünk egy nagyon érdekes ponthoz: élő póker vs. online póker. 

Melyik éri meg jobban?

Nem kérdés, hogyha játszani akarsz a zsetonokkal, idegesíteni az ellenfelet, vagy csupán úgy akarsz gondolkodni, hogy jól belenézel ellenfeledbe szemébe, az élő pókert kell választanod. 

Az sem meglepő, hogy sokkal jobban ki lehet ismerni az ellenfelet, akkor, ha ott ülsz mellette egy méterrel, sőt, akár a lélegzetvételéből is hasznos információt tudsz leszűrni a lapjairól. Minden hirtelen mozdulata árulkodó lehet, pl.. hirtelen felül a székből, vagy ha a haját vakargatja, de sokat elmondhat, ha csak egyszerűen belenézel a szemébe. 

Ezt az online póker során egyértelműen nem tudod megtenni, de az még nem azt jelenti, hogy a számítógép előtt nem tudsz infókat gyűjteni játékostársaidról.

Alapjába véve ezért találták ki a segédprogramokat. Ezek olyan programok, melyhez vagy pénzért, vagy ingyen juthatsz hozzá, és a legkülönfélébb szolgáltatásokat nyújtják: nézheted azt is, hogy hány százaléka esélye van, hogy te viszed a pot-ot, de használhatod arra is, hogy megtudd, hány százalékos a nyereségi rátája az ellenfelednek. Melyik versenyen veszített, melyik versenyen nyert, mikor vesztett, mikor nyert...

Mind a két fajta pókernek megvan a varázsa: ismerek olyanokat, akik csak azért játszanak online pókert, mert nem tudják kordában tartani magukat, és ha esetleg egy A-K-t, vagy egy A-A-t kapnának, hangosan kitörnek magukból.

Ezt az élő póker során nem lehet megtenni, legalábbis nem ajánlatos. Szóval ha neked is gondot okoznak az ilyenek, először inkább online próbáld ki a játékot. Az élő játék során higgadtnak kell lenni, és a legcsekélyebb esélyt sem szabad megadni, hogy az ellenfeled esetleg információkat gyűjtsön a viselkedésedről, ezáltal a lapjaidról.

Chris Moneymaker, a megváltó

A póker 2003-ban kezdett el igazán népszerű lenni, és a pár évvel ezelőtt készült, Pókerarcok című filmet is akkor kapták fel, és máig az egyig legjobb pókeres témájú alkotásnak tartják. 

Chris Moneymaker-nek különleges története van: olyan, amit mindenki elképzelt magának, amikor életében először tartott kezében kártyát. Történt ugyanis, hogy a már említett úriember benevezett egy 86 dolláros szatellitre. 

Chris ezt megnyerte, ami még nem számít olyan nagy dicsőségnek, de a java még most jön: ha ezt is megnyeri, WSOP főverseny díjcsomagot kap, azaz a Világbajnokság legfontosabb versenyén vehet részt.

Láss csodát, ezt is megnyerte!

Chris tehát "mindenen" elgázolva, nem csak a szatelliteket, hanem a versenyt is megnyerte, és a vele járó 2 500 000 dollárt. 

Ezután persze mindenki pókerlázban égett, hiszen ez a példa rá, hogy egyszerű, amatőr játékos is eljuthat a "menyekig", és elviheti az óriási nyereményt.

 

Híres pókerjátékosok

Híres pókerjátékosok közé tartozik Gus Hnsen, Daniel Negreanu, Phil Ivey, David Slansky, Tom Dwan, és Johnny Chan. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr696851369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása