Mérföldkő a vízilabdában a szerbek legyőzése
2014. július 18. írta: Tibi5000

Mérföldkő a vízilabdában a szerbek legyőzése

Valahogy mindig rajongtam a vízilabdáért, ráadásul dupla örömöm is volt, hiszen a magyaroknak is lehetett drukkolni, nem úgy mint a labdarúgásban, tegnap pedig egy olyan mérföldkőhöz ért a csapat, hogy Decker Attila csodálatosan védésein kívül még győzedelmeskedni is tudtunk a szerbek ellen. És a 2014-es EB során ezt még csak egy csapat mondhatja ki magáról, a magyarok.

Nagy a tét, nagy a tét.. Aki elsőként továbbjut a csoportból, automatikusan elődöntőt fog játszani, így könnyen megkímélhetnénk magunkat egy fárasztó negyeddöntőtől, és onnan már csak egy lépés lenne a döntő meccs. Az, amire mindenki vágyik.

Tegnap olyan jól játszott a magyar csapat, hogy még maga a szövetségi kapitány, Benedek Tibor szerint is ez egy óriási mérföldkő a vízilabda, azon belül is a magyar vízilabda történetében.

„Azt gondolom, ez nagy mérföldkő az egész magyar vízilabda életében. Bármi lesz az Eb végeredménye, amit ma letettünk, az ennek a csapatnak a névjegye. Amiről tíz éve beszéltünk, azt el lehet felejteni. Ez a csapat megmutatta, mennyire erős. Ha a látottakból nem derült ki, micsoda csapatszellem volt a vízben, akkor semmiből. Decker Attila kapuba állítása az eredmény alapján jó döntésnek bizonyult. Készülünk a játékvezetésre, nekünk előnyünk csak a hazai közönségből származhat, nem számítunk külső segítségre, csak magunkban bízhatunk.” - mondta a játékosból lett kapitány, aki Kemény Dénes lemondása után lett a fiúk edzője.

Decker Attila szerényen úgy kezdte az MTVA kamerái előtt a nyilatkozatát, hogy nem kell ráaggatni a csodakapus jelzőt, mert ez csapatmunka volt:  fiúk küzdése hozza magával, hogy én így tudtam védeni. Hogy Benedek Tibor, miért engem rakott be, azt nem tudom. Azt tudom, hogy mindkét kapusában bízik. Tavaly Nagy Viktor kapta meg a lehetőséget, most szerintem felváltva fogunk védeni. Régóta vagyunk a mérleg rossz oldalán a szerbek elleni meccsek kapcsán. Több sok csatát megélt játékosunk szemében olyan tüzet láttam, ami most a vízben is meglátszódott - árulta el Attila.

 

Kép: Tumbász Hédi

Sport-Király

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr436518613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása