Készülő: Magyarország-Szerbia
2014. július 17. írta: Tibi5000

Készülő: Magyarország-Szerbia

Ahogy elkezdődött a 2014-es vízilabda EB, amit ráadásul Budapesten rendeznek meg, minden magyar szurkolónak nagyot dobban a szíve. Sőt, nem csak a szurkolóknak, az egész hazának nagy előrelépés, hogy gyakorlatilag mi vagyunk a világ legjobbjai a póló területén, és egyre csak erősödünk.

Egyszer olvastam egy angliai hírportálon, hogy milyen érdekes, Magyarországon és az egész világon a futball a legnépszerűbb sport, de a magyarok valahogy mindenbe másba jók, csak a fociba nem. És akkor döbbentem rá, hogy mennyire is igaz ez a kijelentés. 

A legjobbak között vagyunk kajak-kenuban, vízilabdában, kézilabdában, csak a futball az, ami rengeteg helyen hibádzik. Egy dolog hiányzik, ami a legfontosabb a sportban: a mentalitás. No, de térjünk is át a holnapi, kulcsfontosságú meccsre.

A legutóbbi három meccsünkön kikaptunk a szerbektől, de ennek ellenére jelentős esélye van annak, hogy a magyar csapat fog diadalmaskodni a holnapi összecsapáson. Szerbia és Magyarország is megnyerte mind a kettő mérkőzését, így 100%-osan vágnak neki a meccsnek, a vízből azonban a 4. negyed végénél már az egyik csapat biztos nem 100%-osan fog kijönni. Na de melyik?

A magyarok rögtön rávágják az egyértelműt, de nagy valószínűséggel a szerbek is azt hiszik, hogy le tudják győzni ősi riválisukat. A B csoportban eddig nincs nagy meglepetés, a magyar csapat hozza a formáját, bár tegnap a gallok ellen az első félidőig alaposan meg kellett küzdeni a vezetésért, szerencsére azonban a második félidőre rátaláltunk a jó játékra. 

A franciák és a németek eddig 0 pontosak, a spanyolok sem játszanak olyan kiemelkedően, a horvátok azonban még nem kaptak ki, ugyan a spanyolokkal már döntetleneztek.

A lényeg tehát az, hogy szívből lélekből szurkoljunk a magyar csapatnak, Szerbia ellen bizony nagy szükség lesz rá.

Fotó: Nemzeti Sport

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr406515125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkaba 2014.07.18. 06:33:00

A magyarok semmi csapatsportban nem jók, ahol pénz van. A pólóban, női kéziben (de ott is inkább csak az ETO) csak azért, mert az elsőt gyakorlatilag csak amatőrök űzik, két-három országon kívül, a másodikban meg olyan tíz ország kivételével. Ahol már nem elég az állami pénz, ott sehol nem vagyunk.

ob.szerver 2014.07.18. 07:27:36

Nagyon szomorú, amikor egy nép nemzeti büszkeségének egyik meghatározó forrása az, hogy 6 sportoló egy labdát dobál egy kibaszott medencében, egy olyan sportágban, amelyet kb. 6 országban űznek professzionális szinten az egész világon.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.07.18. 07:51:56

Durván de jól megfogalmazták: ritkán nyerünk olyan sportágakban amelyek sok országban népszerűek. Ennek az egyik oka a pénzen kívül, hogy külföldön (pl. USA) már 20 éve is volt a csapatok mellett dietetikus, sőt az egyetemeken is voltak a sportolók mellett. Nálunk pedig egy-két csapat, szövetség mellé kerül be összesen 1-2 dietetikus. A Sportkórháznak sincs ehhez szakembergárdája, mivel összesen 3-4 dietetikus ért a sporttáplálkozáshoz az országban komolyabb szinten. Ők pedig nem ott dolgoznak.

lavór 2014.07.18. 09:06:32

Na, már nyertünk? Vagy csak előre iszunk a medve bőrére, úgy magyarosan?
süti beállítások módosítása