Magánvélemény: 2014-es VB
2014. július 15. írta: Tibi5000

Magánvélemény: 2014-es VB

Női olvasóimnak üzenem, képzeljék el azt, ha a kedvenc sorozatuk egy hónapnyi maratont tart, és minden rajongónak kötelező nézni. Nos, mi is így vagyunk a focival. És nem ám szidni férfitársaimat!

1930-óta rendezik meg ezt a neves sporteseményt, azóta mindig összecsap 11 őrjöngő futballista, és próbálják kergetni a labdát, közben meg szabálytalankodni egy sort. Valahogy így nézhet ki női szemmel a futball.

Pedig a foci egy csapatjáték, melyhez kell rengeteg motiváció, erő, különféle készségek, sok gyakorlás, na meg persze az sem árt, ha van egy kis tehetséged. 

Azonban most elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy a bajnokság kezdetéig csak vízilabdát és ismételt Premier League meccseket láthatunk, a nőknek ismét csak üzenem, a Premier League nem a szöglet bosnyákul. 

A világ legnevesebb tornájának most vége van, egy hónapnyi tömény futball után: rá kell erre döbbenni. Ahogy arra is, hogy a 2018-as VB-n már nem Spanyolország, hanem Németország lesz a címvédő. 

A 2014-es VB alatt történtek velünk nagy meglepetések, a sportfogadók legnagyobb bánatára, vagy örömére, ez attól függ, mennyire jöttek be a meccsek. A már említett Spanyolország sem jutott tovább, hoppon maradt Anglia, Olaszország, Horvátország, és még sorolhatnám...

Ezek után pedig egyre nagyobb visszhangot kaptak a kisebb csapatok, Chile például remekül focizott, Brazíliának sikerült megvernie büntetőkkel, aztán ott volt Costa Rica, aki majdnem bejutott a top4-be, azonban Hollandia, szintén büntetőkkel, ebben megakadályozta.

A véleményem szerint a tömérdek meglepetések után azért minőségi futballt is lőttünk, aminek én nagyon örülök, és a fociszerető emberek többsége is valószínűleg ezt gondolja.

Németország tehát világbajnok, Argentína a második, a bronzérmet pedig Louis Van Gaal csapata, Hollandia kapta meg. Én személy szerint gratulálnék minden egyes focistának, akik kifutották a lelküket a győzelemért, és azt kívánom, 2018-ban és 2022-ben is ugyanilyen játékot lássunk.

Sport-Király

Fotó: Action Images

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr606510377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása