Nicola Rizzoli lesz a VB döntő játékvezetője
2014. július 11. írta: Tibi5000

Nicola Rizzoli lesz a VB döntő játékvezetője

Nicola Rizzoli lesz a harmadik olasz játékvezető, aki világbajnokságon fog bíráskodni Sergio Gonella, és Pierluigi Collina után. Rizzoli egyébként Spanyolország-Hollandia, a Nigéria-Argentína, és az Argentína-Belgium mérkőzésen mutatta meg "bírói" tudását.

2002-ben lett az olasz első osztály játékvezetője, 2007-től pedig nemzetközi játékvezetőnek nyilvánították, tehát vezethet válogatott meccseket, úgyhogy már hét éve, hogy FIFA-tag.

2013-ban BL döntőt is vezetett, akkor a Bayern München és a Borussia Dortmund házi csatáját láthattuk, ahol 2-1 lett a végeredmény, de volt már bíró EL finálénál is 2010-ben.

Életrajz: Nicola Rizzoli 1971-ben született, polgári foglalkozása építész, 178 cm magas. Rengeteg mérkőzést vezetett már, például az olasz szuperkupadöntőnél is bíró volt 2011-ben, de az olasz kupadöntőt is ő vezette a 2009-2010-es idényben.

Kép: FourFourTwo

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr286501647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása