Németország, Portugália, és NÉGY füstölgő puskacső
2014. június 16. írta: Tibi5000

Németország, Portugália, és NÉGY füstölgő puskacső

Portugáliával egyetlen gond volt a labdarúgó világbajnokságon: nem futballoztak. Ami azért valljuk be, elég nagy gond. Németország hozta a formáját, sőt, remekül játszottak, ami nem mondható el Ronaldóék csapatáról. Pepe 40 percig átváltozott vérengző pitbullá, Thomas Müller ontotta magából a gólokat, Nani pedig felöklelte saját csapattársát, Coentraót. Hamisítatlan rangadó.

Azt még megérteném, hogy eggyel vagy esetleg kettővel kikap Portugália, mert tény, hogy a németek jobbak, de erre a négyre azért senki nem gondolt. Még a németek Jolly Jokere, Joachim Löv azt mondta, rögtön egy VB döntővel kezd Németország.

Az első pár perc kiélezett volt, amikor Pereira tök feleslegesen szabálytalankodott a 16-oson belül, büntetőt ítéltek, amit T. Müller persze nem hibázott el. Itt tartunk most a 12. percnél. Ennél a pontnál még azt mondtam, oké, előfordulhat, de az, ami ezután történt... Nos, arra nincs mentség.

„Minden csapat becsülettel felkészült a világbajnokságra, mi pedig rögtön egy döntővel kezdünk” - mondta még a meccs előtt Löv.

Ezután megosztottak voltak a támadások, Portugália is mutatott egy-két reményfoltot, de ezek mind fuccsba mentek. A 32. percben azonban, kereken húsz perccel később az első gól után, Mats Hummels gólt lőtt, Kroos gólpasszából. 

Négy gólból Kroos egyébként kettőből is kivette a részét, mint gólpassz adó. Miután már kicsit is sajnálnánk a portugál csapatot, akkor jött Pepe, aki nem egyszerűséggel az arcába csapott, majd lefejelte Thomas Müllert, közvetlenül egy méter távolságra a bírótól. Merész tett, nem mondom. 

Meg is kapta a megérdemelt piros lapot a bírótól, ezután pedig nem kell mondanom, minden a feje tetejére állt. Ezután követte még kettő gól, amit Müller lőtt, így három góllal, a góllövőlista első helyére került.

Mindenesetre egy remek CR7 képpel búcsúztatom a napot és a mérkőzést, ami kifejezi az egész találkozót portugál részről:

 

Fotó: Reuters

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr686307636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása