Elhunyt Tito Vilanova
2014. április 26. írta: Tibi5000

Elhunyt Tito Vilanova

Tragikus nap volt a tegnapi a Barcelona drukkerek, és az egész focivilágban: elhunyt Tito Vilanova, a katalán csapat exedzője, aki a 2012-es és '13-as szezont irányította, ahol meg is nyerték a bajnokságot, és több mint öt évig volt pályaedző Pep Guardiola mellett.

Még 2011 novemberében operáltak ki egy daganatot a torkából, azonban a betegsége kiújult. A napokban azt lehetett hallani, hogy nagyon rosszul van, és jelenleg kórházi ápolás alatt tartják, de ilyen rosszra senki sem gondolt. 10 hetet töltött el New York-ban kemoterápiás kezelések mellett.

A Barcelona hivatalos honlapján jelentették be a szomorú hírt. Guardiolá-val jó barátok voltak, mellesleg sok taktikai újítást neki köszönhet a csapat. "Pep hagyta, hogy elmondjam a véleményem, így semmilyen szempontból nem éreztem másodlagosnak magam. A külvilág felé legtöbbször ő kommunikált, de minden döntést közösen hoztunk meg" – mesélte Vilanova.

A halálhír után a Facebook-on és a Twitteren, valamint más közösségi oldalakon rengeteg poszt jelent meg, amiben lerótták tiszteletüket az edző-nek.

José Mourinho, a Chelsea jelenlegi edzője is nyilatkozott egy sajtótájékoztatón, aki, mint tudni illik, akkoriban nagy ellenfele volt Vilanová-nak, hiszen míg ő a Barcelonát vezette, addig Mourinho a Real Madrid-nál tevékenykedett.

„Vilanova halála miatt szomorú nap a mai a labdarúgás, de legfőképpen a Barcelona és Tito családja számára. A Chelsea minden alkalmazottjának nevében őszinte részvétemet küldöm a legnehezebb időkben" - mondta a portugál szakember, de mások is megemlékeztek még a szakemberről, például az Everton egyik fiatal játékosa.

„Nyugodj békében, Tito Vilanova! Rengeteg erőt küldök a családnak. Örökké!” - mondta ő.

 

Tito Vilamova 1968-2014

Sport-Király

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr566087440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása