NB1 összes stadionjának értékelése
2012. október 18. írta: Tibi5000

NB1 összes stadionjának értékelése

Nem új már számunkra az értékelés, lásd az olimpia helyszíneit, és a 2018-as vb helyszíneit, csak hogy, most a magyar NB1-es stadionokat fogjuk értékelni, és bár van néhány elbírálható építmény, azért a legtöbbre nem ezt tudtuk mondani. De lentebb pontosabban is választ kapsz!

Albert Flórián Stadion: A Ferencváros labdarúgócsapatának stadionja az Üllői úton, befogadóképessége 20 000 körül lehet, 1971-től, 1974-ig építették, tehát három éven keresztül. 2007. decemberében még Üllői úti stadionnak hívták, csak Albert Flórián megtisztelésére változtatták át a nevet. Schall József és Kapsza Miklós jól eltalálták ezt a stadiont, majdnem minden a helyén van, megérdemel egy erős 7 pontot!

Bozsik Stadion: Ez a stadion sajnálatos módon 10 000 kevesebb szurkolót tud csak összegyűjteni, pedig mostanában nem annyira népszerűtlen ez a Stadion. Az NB1 kezdésekor jól teljesítő, és mostanra már csak ingadozó Budapest Honvéd bérli a Bozsik Stadiont. Miután Hemingway megvette a csapatot, jelentős építések történtek a stadionban is. 1986. októberétől viseli a nevét ez a mostani. 1986-ban, 1990-ben, és 2006-ban is felújították, az utóbbiban, mint azt már írtuk, Hemingway rendeltette az újítást. Ez már jóval kevesebb mint az előző stadionnál, "mindössze" 5 pontot érdemel!

DVTK Stadion: 1939-ben kezdték el építeni, összege azokban az időkben elég drágának számító, 625 000 pengő  volt. E mellett semmi probléma nem lehet vele, mellesleg 26 581'2 négyzetméter. 11 nemzetközi mérkőzést játszottak ebben a stadionban, köztük néhány magyar válogatott meccset még a 80'-as évek elején, és persze a Diósgyőriek szereplését játszották ebben a Stadionban. A legutolsó nemzetközi mérkőzés 1998. július 11.-én volt, egy Intertotó-kupán, ahol 0-1-re kikapott a Diósgyőr a török Altay Izmir-től. Érdekessége, hogy itt rendezték 73'-ban, Magyarország első, igazi, egész napos pop-rock fesztiválját ebben az építményben bonyolították le, ha már ilyen költőiesen fejezzük ki magunkat. De a viccet félretéve, kap egy király 8-ast!

ETO Park: A költségvetés kőkemény 3 milliárd forint volt, de ahhoz képest ez még nem is "ár", ugyanis van benne, 1 fedett nézőteres, alulról fűthető centerpálya, Kommentátor helyek, VIP páholyok, 3 füves edzőpálya, 2 fedett műfüves kis pálya, Klubépület öltözőkkel, irodákkal, VIP termekkel, Szauna, Jakuzzi, Masszázs, fedett uszoda, stb... Egyszóval véve ez nem csak egy Stadion, (lásd a nevében), hanem egy szabadidő központ. Kettő válogatott mérkőzést játszottak itt, mindkettő barátságos volt, egyszer Oroszország, egyszer pedig Bulgária ellen. Mindkettő meccs 1-1 lett. De térjünk is a pontozásra, amit még soha nem adtunk a blog története során, ilyen értékelős bejegyzésekben, a tízest! Már pedig az ETO Park most ezt fogja kapni!

003.JPG

(egy régi kép!)

Fehérvári út: Paks legnagyobb labdarúgópályáját, a Fehérvári úti Stadiont 1959-ben kezdték el építeni. 2008-ban volt egy nagyobb felújítás, mert 2008-ig nem volt mesterséges megvilágítása a stadionnak, ami azért elég ciki, de az építmény megfelel az MLSZ megfelel a kritériumoknak, és e mellett rendes anyagi hátterekkel is áll. Befogadóképessége 7000, 6500 ülő, 500 állóhely, ami egy közepes csapatnál nem rossz. Tőlem is egy közepes pontot kap, 5,5-et!

Hidegkuti Nándor Stadion: Nem csak onnan ismerhetjük a nyóckert, hogy a Lakatos Gazsi leszúrta az Ödönt, hanem a stadionja miatt is. A Hidegkuti Nándor Stadion a VIII. kerület legnagyobb labdarúgópályája, amely a Hungária körúton található, most az MTK bérli. Mint azt írtuk, a kerület legnagyobb stadionja, modernek egyáltalán nem nevezhető. Rossz állapotban lévő betonlelátókkal rendelkezik, nagyon rászorul az ujjá építés, de erről még szó sem esett. A lényeg az, hogy az MLSZ elbírálta, de nem nevezhető az NB1 legszebb stadionjai közé, de ha akar valaki nyugodtan olvasni, vagy megkérni a szerelme kezét, ez egy nagyon jó hely, mert a szurkolók biztosan nem fognak zavarni, mivel szinte nincsenek, és bizony ez nálunk se kap jó pontot. Jóindulattal egy gyenge 4 pont!

Oláh Gábor úti Stadion: Debrecen legnagyobb aktív stadionja, mert a Nagyerdei lenne, csak az már nem működik, az 1950-es évektől kezdve kezdték el építeni, 2005-ben pedig kibővítették. Könnyen megtalálható, de azért érdemes megnézni a térképet. Külsőnek gyönyörű, benn sem csalódhat az ember, de azért én, szőrösszívű, csak egy 6 pontot adok!

001.JPG

Perutz Stadion: Nem a legismertebb Stadion Magyarországon, azt lefogadom, de játszottak már benne néhány jó meccset, amit a Lombard Pápa kapirgált össze a megalakulás, 2002-2004-óta. Egyébként a Pápa a "legfiatalabb" csapat az NB1-ben. Bár a nézőszám rettentően alacsony, a legnagyobb zsúfoltságú meccs a stadionban a Ferencváros ellen volt, még 2009-ben, akkor 5500 ember tuszkolódott be, de ha még jön 10 ember, lehet, minden hely megtelt volna! Az "aréna" azért alkalmas nemzetközi mérkőzésekre, de..., hagy ne folytassam! Összesítve  ez nem jobb mint egy rettentő gyenge 2 pont!

PMFC Stadion: 1955-ben adták át, de már azelőtt is rendeztek az arénában hivatalos mérkőzéseket. Modernnek egyáltalán nem nevezhető, mi az, hogy? Sokáig mesterséges megvilágítása sem volt, de azért megfelel az MLSZ kritériumainak. 10 000 a befogadóképessége, ebből csekélyke 3000 ülőhely, a többiek meg álljanak, ha kibírják! A Wikipédián könnyen megtalálhatjuk az útvonalat a stadion felé, nem lesz nehéz dolgunk. Nekem se, könnyű 4 pontot érdemel! 

002_1.JPG

Rákóczi Stadion: Kaposvár legnagyobb stadionja, 7000 néző befogadására alkalmas, ebből 4500 ülőhely. Modernnek egyáltalán nevezhető, sőt, kissé már elavultnak is nevezhetjük, de ne legyünk ennyire kőkemények, de azért hozzá kell tenni, felújításra szorul, amit eddig még ki sem ejtettek a szájukon. Nem valami luxus hely ide kijönni, azért kap egy 5 pontot!

Rohonci úti Stadion: Vas megye legnagyobb sportarénája, itt játssza hazai mérkőzéseit a Szombathelyi Haladás. A nézőcsúcs egy 20 000 közönség volt, amikor elverte a Ferencvárost 4-0-ra, még a 90'-es évek elején. Játszottak a stadionban többek között KEK-et, Mitroipa-Kupát, EB-selejtező, és a fontosabbak közül még nem maradhat ki az Európa-Liga. 2008-ban és 2009-ben több újítás is volt, ez nagyon sokat tett a közönség megnagyobbítása érdekében. Kap egy 7-est!

023.JPG

Révész Géza utcai Stadion: A Siófok játssza itt a meccset, befogadóképessége meglepően magas egy ilyen kis csapathoz képest, 12 000, ebből mindössze 2000 ülő, és 10 000 állóhely van, tehát ha valaki ülni akar gyorsan és  időben meg kell érkeznie a meccshez. Néha, pontosabban majdnem mindenki Bányász Stadionként ismerik, vagy becézik. 1961-ben kezdték ek építeni, jelentős újítás 2009-ben volt. Ezért megérdemel 6 pontot!

Sóstói Stadion: Jön a várva-várt aréna, a Videoton arénája. Nagyon sok újjáépítésen ment át ez a Stadion, és bármennyire is hangzik, bizony magyar viszonylatban nagy, de már elavult építményről beszélgetünk. Húha.. Most lehet, hogy le fognak kiabálni... Rövid ideig itt volt a Agárdi Gázszer FC otthona is, ami mostanra már megszűnt, az otthon is, és maga a csapat is. A Stadion elhelyezkedése, mint azt mindenki tudja aki egy kicsit jártas a fociban, Székesfehérváron van, tőlem pedig 6,5-et kap!

Széktói Stadion: Kecskemét otthona, a Stadion a Csabay Géza körút és az Olimpiai utca által határolt területen helyezkedik el, legnagyobb nézőcsúcs 15 000 fő volt, bár a meccs nem volt hivatalos. Jelenlegi edzője Tomiszlav Szivics, aki egyik nyilatkozatában azt mondta, nagyon jó csapatot választott, és hogy, Kecskeméten akar letáborozni. 7 pont!

Szentmarjay Tibor Stadion: A neve nemrég lett a mostani, 2011-ig Városi Stadionnak hívták. Hazai klubja, az Eger nem éppen jól teljesít az NB1, bár még csak most került fel, a célja az, hogy ne essen ki. Sokáig nem játszhattak a Stadionban az Egriek az NB1-ben, mert nem felelt meg. 4!

Szusza Ferenc Stadion: A Hajós Alfréd által tervezett stadion elképesztő, több mint 13 000 férőhelyes, két fontos változás is volt a stadionban, egyszer 2003 nyarán elkészült a fejépület, és még ugyanebben az évben nevet változtatott az építmény. De semmi kétség, ez az igazi magyar stadion. 8!

NYERTES: ETO Park!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sport-kiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr164850889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása